Igår och idag har jag ägnat en kvart åt att lära Tyra att buga.
Igår ville hon ha ner rumpan, vilket jag inte tillät.. Elak matte!
Idag förstod hon att rumpan skulle vara uppe i luften, och det gick jättebra nu. Jag la in ordet ''Buga'' också, och hon förstod väl ibland, och så ibland blev hon lite frustrerad och uppspelt o började ge mig tass, snurra, sitta, ligga osvosv. 

Såhär såg det ut när hon lärt sig att buga: 
Såhär såg det ut när Tyra förstod att rumpan skulle vara i luften.. Nej Tyra, rumpan ska bara vara i luften när matte säger till, inte när du tuggar på märgben!
 
Jag tycker det är så mysigt och se när Tyra verkligen ligger på rygg, med benen uppe i luften, helt utslagen efter en bra dag.
Det får mig att inse vilket bra jobb jag gör, från att ha legat på 0. Innan sov hon alltid som en snäcka, aldrig på rygg, vaknade vid minsta rörelse, hoppade ner o upp från sängen ett antal gånger. Nu ligger hon i sängen o verkligen sover när vi är hemma, och när vi är ute är hon pigg och alert, det är precis så det ska vara tycker jag.
Såhär kan det se ut:
 
Det var några som ville veta mer om detta, så jag tänkte att jag kunde skriva det här.

I skolan var jag inte tjejen som älskade att plugga, jag var inte tjejen som hade många vänner, utan jag var tjejen som bara var. Detta resulterade till att jag slutade gå till skolan, och då fixade min handledare en plats till mig på ett hunddagis, och man kan väl säga att det var där allt började.

Innan hade jag ett minimalt hundintresse, visst älskade jag hundar redan då, men jag visste ingenting om dom, jag visste inte vad de krävde.
Jag hade ju Buddy, som jag då trodde var nöjd med dessa 15 minuters promenader var 5e timma, och Tyra som jag fick när hon var 2 år, jag trodde hon också var nöjd med det.

När jag sedan började praktisera på detta hunddagiset så fick jag som facit i handen. Här var det 1 timmes promenader, det öppnades några ögon, och jag insåg hur viktigt det var med motion för hunden. 
Detta förklarade VÄLDIGT mycket. Innan hade jag en Tyra som jagade svansen stup i kvarten, kunde aldrig stå still, var jättenervös och väldigtväldigt stressig.

Efter att jag praktiserat på detta hunddagis, som jag gjorde i 4 månader, så har både jag och Tyra utvecklats något enormt! Här är det minst 1,5 timmes promenad i skogen varje dag, och hjärngympa med godissök samt spår.

Hur som helst, när jag sedan fick ögonen öppna för hur himla roligt och hur mycket jag älskar att träna hundar, så växte det en gnista. Jag började på IV, eftersom jag inte hade några poäng för att ta mig till ett riktigt gymnasium, och jo, tacka för det! Jag är så himla tacksam, jag ångrar absolut ingenting, för om det inte hade varit så, så undrar jag verkligen om jag skulle haft detta intresse för hundar?

Jag fick order av läraren att besöka en skola som låg i Forshaga, Värmland. Detta är ett internat, med seriös hundinriktning. Jag såg det som rena drömskolan, och jag skulle nog aldrig komma in där. Jag åkte till skolan inte bara en gång, utan två.
Första gången var en privatvisning för mig, då jag missade öppet hus. Jag blev kär direkt och jag kände mig verkligen hemma där.
Andra gången så åkte jag dit med Tyra, vi skulle göra hanteringstestet. Detta var jag MYCKET nervös inför. Med Tyras problem, hennes osäkerhet inför andra hundar, herregud, skulle detta verkligen gå?! Men jo vars! Det gick galant. Jag fick mycket beröm för att jag har en klok hund som väljer kloka val, mycket bra psyke som bara vill vara ifred, hon vill hundarna inget illa, hon vill bara ha sitt space.
Det var just i det ögonblicket som jag bestämde mig för att börja plugga igen, jag SKA komma in på det gymnasiet tänkte jag.

Nu, efter 8 månader på IV gymnasiet så har jag skrapat ihop hela 12 betyg, med både G och VG.
Allt detta tack vare min fina Tyra.




 
För några dagar sedan när vi var i skogen så sprang hundarna lite överallt och hade det allmänt kul.
De sprang upp på en kulle och Tyra kom inte på inkallningen, utan sölade så jag fick ropa en extra gång, och där kommer hon, mer nöjd än vanligt.
Matte ska klappa Tyra och oj vad det stank! Äckligt var det också, värre än dessa illaluktande flytningar som Tyra hade för ett par år sedan. Selen på na var slemmig. Nä usch, jag fick nästan kväljningar.

Ledsen för kassa mobilbilder.


 
Tänkte börja skriva lite här nu.

Idag har vi haft en väldigt mysig dag. Vid 13-tiden tog vi en tripp till skogen, vi var ute i ungefär 2 timmar.
Vi har en väldigt stor skog med olika spår i den, så vi brukar variera ibland.
Idag var det en helt felfri promenad, duktiga Tyra njöt i skogen med kompisen Buddy.
Det är ganska kul när man ser hur Tyra och Buddy leker i ca. 30 sekunder, för att sedan bara strosa vidare, kan inte direkt säga att jag har två lekfulla hundar, när det gäller att leka med varandra.

Annars har vi inte gjort något speciellt, tränat in ett nytt trix med Tyra, trots sina snart 6 år så är hon fortfarande lika lättlärd. Denna gång blev det att lära sig buga!