Idag gick vi på isen, dock var vi väldigt nära land, vem vill plumsa in i isen liksom? Lite riskabelt, speciellt när man har en hund som inte lärt sig simma ;)
Hundarna fick springa av sig, men fasen vad mycket människor det var ute. När det är mycket människor, och jag går tillsammans med någon så blir jag så jäkla förvirrad, vilket smittar av sig på Tyra. Jag måste verkligen bara fokusera på Tyra, annars stänger hon av sig och går sin egen väg.
Idag fick vi lite bakslag, men vad gör det? Vi backar ett steg, och börjar därifrån!

En härlig dag, med massa sol!
 
Sådär! Idag rotade jag äntligen fram kameran igen. Jag köpte ett minneskort, så nu är det bara att tuta och köra med bilder.

Idag har vi tränat lydnad, lydnad och ännu mer lydnad.
Jag kör för det mesta baklängesmarsch, men då och då brukar jag köra vanlig marsch.
Det stora problemet jag har är att Tyra ofta blir övertaggad, så hon går långt fram. Men jag har fått tips från en tjej, så nu har jag några metoder som jag ska testa. Sedan ska vi börja träna liggteknik, så jag får fram snabbare lägganden.

Jag har inte kedjat ihop något FF än, utan kör bara raka sträckor. Får se när jag kedjar ihop med höger- och vänstersvängar.
Bråttom har vi iallafall inte!

Förövrigt så blir Tyra gråar och gråare, men det märks ju inte i hennes hjärna iallafall.. Lär väl få leva med en valp resten av hennes liv!


 
Hallå i stugan! Jag tänkte börja blogga igen, lite smått iallafall.

Inte hänt något särskilt, jag har flyttat hem igen, Tyra skadade sig, men är frisk igen, och ja, vi har börjat träna och gått fina härliga promenader.

Det är synd att jag missat vilken härlig attityd Tyra har i träningen, hon verkligen älskar att jobba och använda hjärnan, trots att hon är lite trög.
I lydnaden så jobbar vi upp attityden, vi försöker ha så roligt som möjligt. Vi tränar upp följsamheten, FF, läggande under gång och inkallning. Jag vill ha en bättre position, så det är något vi ska börja rikta oss in på mera nu.
Hur har ni tränat in positionen? De flesta jag känner att kört med kloss, någon som kört på något annat sätt?

Vi har börjat om med skvallerträningen också! Eller inte börjat om, men vi har tagit upp det igen. Hon snappade upp det rätt bra, men fan vilket misstag jag gjort. Eller jag har ju en jäkligt smart hund iallafall. När vi gick på kurs för skvallerträning så sa instruktören att jag skulle slänga godis på marken. Det gjorde jag, och fortsatte med det. Nu är  hon skvallerhund.. men hon skvallrar inte för mig - utan för marken! Hon verkligen stannar upp och trots inkallning så väntar hon på att det ska ploppa ur en godis från marken.. Någon som vet hur jag ska göra för att hon ska skvallra för MIG och inte för marken?
Är det bara att börja om och bara låta henne ta godis från handen?